Predi - Prestatie Management

Nieuwsbrief

Hoe vind je jouw verborgen talent?

Iedereen heeft talent. Iedereen! Misschien is dat van jou wel het laten krullen van je oren… maar het is toch een talent. En voor de meeste talenten kan je geld vangen. De sleutel is om dit talent te vinden en het om te zetten in een winstgevende business of in een goed betaalde baan. Maar veel mensen lopen stuk op het vinden van dat talent.

In onze vorige nieuwsbrief hebben wij de jagers wat hulpmiddelen gegeven om nog succesvoller naar talenten te kunnen ‘jagen’. Zoals afgesproken deze keer wat adviezen voor hun ‘prooi’ om uiteindelijk wel of niet gevonden te worden!

Onthoudt echter een ding: Een talent kunnen we niet verbergen, het wordt altijd gevonden!

Hieronder volgt een lijstje van aantal manieren om je ‘verborgen’ talenten te vinden. Jij hebt ze ook! Nu ze nog even vinden.

1.    Sorry, er worden geen excuses geaccepteerd!

Als eerste, probeer eens uit te vinden wat het je oplevert als je talent NIET gevonden worden. Bijvoorbeeld, ben je bang om iets nieuws te beginnen, omdat het misschien niet gaat werken? Dus het niet naar boven brengen van je talent, geeft je een excuus om niet te slagen – of voel je jezelf veiliger als je in staat bent de schuld van je problemen (verveling, werkeloos, gebrek aan geld) aan iemand of aan iets te geven? Wanneer je weet wat het oplevert als je jouw problemen niet opzoekt, is het gemakkelijker deze oude gedachten over jezelf opzij te zetten en door te stomen naar nieuwe ideeën en succes!

2.    Anderen zien het voordat je het zelf ziet!

Een manier om een verborgen talent te ontdekken is om open en ontvankelijk te zijn voor nieuwe ideeën – hoe gek ze er ook uit mogen zien.

3.    Doe het op je gevoel!

Doe het op je gevoel! Datgene dat je het meeste voldoening geeft, is hoogst waarschijnlijk je verborgen talent.

4.    Doe wat je het liefste doet!

De beste manier om een verborgen talent te ontdekken is na te denken over wat je het liefste doet. Wat wilde je eigenlijk altijd doen, maar heb je nog niet geprobeerd? Wat zie je anderen doen wat jij eigenlijk wilde doen? De beste tip om je verborgen talent te ontdekken is simpelweg na te denken over wat je het liefste wilt doen!

5.    Probeer alles!

Probeer alles! Wat ook je verborgen talent is, het zal oplichten als je middelmatig (of gewoonweg slecht) bent in al het andere. De truc is op tijd te realiseren waar je niet goed in bent!

6.    Luister!

Luister naar mensen die je kennen. Je bent misschien niet op de hoogte van de dingen, die je goed doet, maar de mensen die je kennen, zijn dat wel.

Luister naar mensen wanneer zij zeggen: “Heb je ooit gedacht om …. te gaan doen? Je bent echt goed in ……!”

De volgende keer wanneer iemand zoiets tegen je zegt – negeer het dan niet, maar volg het op. Door open te staan voor de ervaringen, die andere mensen met jou ervaren, kan je mening over jezelf vergroten.

7.    Los je frustraties op!

Vraag je zelf af: Wat frustreert me? Kan ik dit zelf oplossen? Als ik dat kan, waarom heb ik dat dan nog niet gedaan? Het kan zijn dat het oplossen van de bron van frustratie, jouw verborgen talent is of een kracht is, die jou echt onderscheidt van anderen.

8.    Is het echt verborgen?

Soms zijn onze verborgen talenten niet echt verborgen – maar meer onderdrukt of worden ze genegeerd. Zorg dat je op de hoogte bent/komt van wat andere mensen in je zien en waar jezelf misschien geen waarde aan hecht of aandacht aan schenkt.

9.    Kunnen vissen water beschrijven?

Weten wat je beste talenten zijn, is bijna hetzelfde als vissen te vragen water te beschrijven. Jouw beste talenten en eigenschappen zijn zo natuurlijk, dat je ze zelf moeilijk herkent. Probeer daarom eens een groep mensen bij elkaar te krijgen, die je goed kent van je werk, van de sportclub of die je vrienden zijn en stel ze de volgende vraag: “Wat doe ik nu zo uitzonderlijk goed, dat anderen daar een enorm voordeel van hebben?”

10. Een ding dat je zo gemakkelijk doet!

a)    Waar droomde je altijd over om te gaan doen of te worden? Waar droomde je over toen je nog een kind was? Welk succes in het leven van anderen maakt je jaloers of geeft een onbestemd gevoel aan je eigen leven als je dit  ziet?

b)    Welk bijzonder ding doe je zo goed zonder enige echte inspanning? Misschien realiseer je het niet eens dat je het doet, omdat je het zo goed doet!

c)    Wat doe je het liefst? Datgene waarbij, wanneer je het doet, de tijd gewoon stil staat en uren voorbij vliegen, zonder dat je merkt.

d)    Alles rond dat verborgen talent trekt automatisch je aandacht, elke gesprek hierover interesseert je.

e)    Telkens wanneer je dit verborgen talent doet of uitvoert, zelfs wanneer je het onbewust doet, voel je je gelukkig, op je gemak, zeker en in je sas met jezelf op dat moment en met wat je dan aan het doen bent.

Terug naar de Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief

Prestatie Management

Gratis Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze gratis Nieuwsbrief met tips voor een evenwichtige en gezonde organisatie.

Voornaam:
 

E-mailadres

Contact

PREDI Prestatie Management
Cees Buddinghhof 39
1628 WH Hoorn

M. Henri: 06- 22397061
E. Klik hier

K.v.K. Hoorn nr.: 5131 3286