Predi - Prestatie Management

Nieuwsbrief

Motiveren

 

Met trots kunnen wij melden dat Intertouch – Coaching, Counseling en Trainingen – (www.intertouch.nl) en PREDI Prestatie Management (www.predi.nl) nauwer gaan samenwerken op het gebied van het ondersteunen van organisaties bij veranderprocessen.
Met deze samenwerking kunnen wij ondernemers en organisaties beter van dienst zijn, met meer kennis, met meer ervaring en met meer mensen. Aan onze vertrouwde manier van werken zal natuurlijk niets veranderen. Wij blijven dezelfde services aanbieden die u altijd al van ons gewend bent en wij zullen u natuurlijk met raad en daad blijven bijstaan, met hetzelfde enthousiasme.

Per 1 augustus 2010 hebben wij de krachten gebundeld en, indien de klantsituatie dit mogelijk maakt, gaan wij onze diensten en producten gezamenlijk aanbieden. Wij zien dit als een unieke mogelijkheid om onze afzonderlijke vaardigheden en kennis te combineren in het voordeel van onze bestaande en toekomstige klanten.

Motiveren zonder geld

Alle medewerkers die voor uw organisatie werken worden vaak al van nature uit gemotiveerd. Het enige wat u moet doen is gebruik maken van deze aangeboren eigenschap. Dit is al mogelijk zonder dat u er een Euro aan uit geeft.

Inderdaad, zonder dat het u geld kost.

Het is zelfs zo, dat geld de motivatie en prestaties van medewerkers kan verminderen.

Het optimaal gebruiken van de aangeboren eigenschap bij uw medewerkers vindt plaats in twee stappen. Ten eerste dienen alle factoren binnen uw organisatie, die een negatief effect op hun motivatie kunnen hebben, geëlimineerd te worden.
De tweede stap die u moet nemen is het ontwikkelen van de factoren, die uw medewerkers gemotiveerd kunnen krijgen en houden.

Deze aangeboren aanleg voor motivatie berust op het feit dat alle mensen er naar verlangen om ergens bij te horen. Dat zij iets kunnen bereiken en dat zij zelf hun werk kunnen inregelen en sturen. Daarnaast hebben zij in meer of mindere mate wensen met betrekking tot het vergroten van hun competenties, het krijgen van erkenning en het belangrijk gevonden worden in hun functie.

Het aanwezig zijn van de onderstaande 10 factoren binnen uw organisatie zullen zeker een negatieve invloed hebben op de motivatie van uw medewerkers.

Negatieve Factoren:

1. Een atmosfeer vol van bedrijfspolitiek
2. Onduidelijke verwachtingen betreffende de prestaties van uw medewerkers
3. Veel onnodige regels die medewerkers moeten volgen
4. Niet-productieve vergaderingen, die medewerkers moeten bijwonen
5. Het stimuleren van interne competitie tussen medewerkers
6. Informatie achterhouden die cruciaal is voor medewerkers om hun werk goed te kunnen doen
7. Kritiek geven in plaats van opbouwende terugkoppeling
8. Slechte prestaties accepteren zodanig dat goed presterende medewerkers zich niet gewaardeerd voelen
9. Oneerlijk behandelen van medewerkers
10. Onvoldoende benutten van de capaciteiten van uw medewerkers

De volgende factoren zijn voorbeelden van factoren die echt motiveren. Deze stimuleren uw medewerkers hun aangeboren motivatie aanleg te gebruiken.
U moet echter wel onthouden dat u deze doeltreffende motivatiefactoren toepast zonder hier geld aan uit te geven. In plaats van dat u zich dus focust op geld, richt u zich dus op hoe u deze veranderingen op de juiste manier binnen uw organisatie kunt aanbrengen.

Positieve Factoren:

1. Als uw medewerkers routinematig werk doen, breng dan wat afwisseling aan in hun dagelijkse routine
2. Maak het uw medewerkers mogelijk inbreng en keuzes te maken hoe zij hun werk uitvoeren
3. Bevorder verantwoordelijkheid en leiderschap mogelijkheden binnen uw organisatie
4. Promoot sociale interactie en teamwerk tussen medewerkers
5. Accepteer leerfouten door het vermijden van harde kritiek
6. Promoot dat men zich ‘eigenaar’ voelt van het werk dat men doet
7. Ontwikkel doelstellingen en uitdagingen voor alle medewerkers
8. Geef veel aanmoedigingen
9. Maak waardering onderdeel van uw managementstijl
10. Ontwikkel meetinstrumenten die prestatieverbeteringen laten zien.

Daarnaast moet u onthouden deze factoren niet per individu proberen toe te passen. Verander echter uw volledige organisatie door het bedrijfsbreed verminderen van demotivatiefactoren en het ontwikkelen van motivatiefactoren. Hierdoor vergroot u de natuurlijke aanleg van al uw medewerkers om zichzelf te motiveren.

Uiteindelijk bereikt u in uw organisatie een ideale balans tussen motivatie en beheersing en creëert u een evenwichtige en gezonde organisatie. Natuurlijk wil PREDI Prestatie Management u hierbij graag van dienst zijn om dit tot stand te brengen.

Terug naar de Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief

Prestatie Management

Gratis Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze gratis Nieuwsbrief met tips voor een evenwichtige en gezonde organisatie.

Voornaam:
 

E-mailadres

Contact

PREDI Prestatie Management
Cees Buddinghhof 39
1628 WH Hoorn

M. Henri: 06- 22397061
E. Klik hier

K.v.K. Hoorn nr.: 5131 3286